Keer terug

De grot van Mas d’Azil

De grot van Mas d’Azil

De grot van Mas-d’Azil is wat je noemt een geologische curiositeit!

Laat u betoveren door de magie van deze plek! De immense zalen, het moderne lichtspel en de bijzondere sfeer zorgen voor een onvergetelijke ervaring tijdens uw verkenningstocht door de grot van Mas-d’Azil.

De interessante rondleiding leert u alles over geologie, paleontologie (gesteenten en fossielen) en natuurlijk de prehistorie, dankzij de achterlatingen van verschillende culturen: Aurignacien, Magdalenien en Azilien. Tevens komt de geschiedenis van deze plaats aan bod, waaronder de belegering van de grot tijdens de godsdienstoorlogen. De bewaard gebleven beenderen op de bovenverdiepingen hebben kostbare informatie verschaft over de dieren uit de ijstijd en het eetpatroon van de Magdaleniërs: mammoeten, wolharige neushoorns, holenberen, paarden, rendieren, runderen, steenbokken... Een boeiende grot die u zeker niet mag missen!

Tussen 24 april en 30 oktober kunnen nieuwsgierige kinderen tijdens de Franse schoolvakanties meedoen met « Les Petits Aziliens », een interactieve middag voor kinderen vanaf 7 jaar. 

Daarnaast worden het hele seizoen tal van andere activiteiten geboden, die u de grot van een heel andere kant laten beleven!

U vindt het activiteitenprogramma in de onderstaande brochure. Download de brochure: De grot Mas d'Azil

Neem contact op
4-sterren camping

4-sterren camping

In hartje Ariège

Neem contact op