Keer terug

In de voetsporen van het verleden

In de voetsporen van het verleden

Een reis door het verleden op steenworp afstand van onze camping!

Het avonturenbos Xploria ligt op 15 minuten rijden van camping l'Arize in de Ariège. Het enige bos waar u samen met familie of vrienden een reis door de tijd maakt en waar leren en plezier maken hand in hand gaan!

Treed binnen in de Tijdtunnel, stap door de poort des tijds over de houten bruggetjes en ontdek de levensgrote reconstructies van uitgestorven diersoorten. Laat u betoveren door de botanische tuinen en duik in het verleden van de Aarde!

Er was eens...Les Forges. In een schaduwrijk park van 5 ha met een riviertje, ligt een onvergetelijk dorpje. Een dorpje waar de tijd stil lijkt te staan en waar oude ambachten nog altijd met evenveel passie worden uitgevoerd. Op 20 minuten rijden van camping l'Arize gaat u terug in de tijd met Philippe (Zézé), Benoît, Kamel de beroemde smid, klompenmaker, bakker en schoolmeester. Kijk over hun schouder mee naar de gebruiken en werkwijze van weleer, maar ozo revolutionair.

Het museum en zijn collectie van 5.000 werktuigen maken het bezoek compleet.

Een groot succes voor jong en oud!

Het« Parc de la Préhistoire de Tarascon-sur-Ariège »biedt u een totale onderdompeling in het dagelijks leven van onzeverre voorouders (de mannen en vrouwen die in de grot van Niaux woonden). U maakt een grote sprong van 14 000 jaar terug in de tijd!Zo krijgt u een unieke kijk op de prehistorische mens, zijn levenswijze en zijn kunst.Aan de hand van workshops en spelletjs waant u zich even in het leven van uw eigen voorvaderen... dat belooft een dag vol ontdekkingen en emotie voor jong en oudte worden!

Neem contact op
4-sterren camping

4-sterren camping

In hartje Ariège

Neem contact op