Keer terug

Ontdek onze kastelen

Ontdek onze kastelen

Ontdek de Katharenkastelen in de omgeving van onze camping.

Neem de tijd om de vele kastelen, burchten en emblematische plaatsen uit de Katharengeschiedenis te ontdekken en geniet van de adembenemende uitzichten over dorpjes en glooiende landschappen, groene vlakten en bossen. Duik in de geschiedenis van deze streek en maak een reis door het verleden, waarvan de bijzondere sfeer nog altijd voelbaar is.

Het Château de Foix is een absolute must-see in de Ariège. Wanneer u in Foix aankomt, zal het majestueuze kasteel u meteen opvallen. Wie droomt er niet van om de schoonheid te ontdekken die achter deze dikke muren schuilgaat. Vanaf de hoge torens heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving...

Gelegen op zijn rots, is het kasteel in een nieuw jasje gestoken. Van buitenaf is te zien dat de imposante muren en de drie torens vele oorlogen en de tand des tijds hebben doorstaan, maar van binnen is het een compleet ander decor: welkom in de 14eeeuw!Ieder vertrek is ingericht met meubels, zetels en wapens zoals het in de Katharentijd was! Je zou bijna geloven dat de beroemde Gaston Fébus en zijn hofhoudingelk moment binnen kan komen! Ontdek de grote pronkzaal, de slaapkamer van de graaf, de wapenkamer,het scriptorium…

Ook de terrassen van de burcht dragen bij aan het volledige geschiedenisbeeld!Zo worden er interactieve rollenspellen uitgevoerd met personages die rechtstreeks uit de middeleeuwen zijn weggelopen, zoals La Chignole, Cordilh en Brunissende. Leer wapens hanteren, ijzer smeden, steenhouwen of zelfs imposante oorlogs- en constructiewerktuigen bedienen… En misschien wordt u zelf wel als arbeider ingezet.

Een bezoek dat u niet snel zult vergeten!

Middenin de ongerepte natuur van de Ariège ligt het bergdorpje Montségur, verscholen in een beschuttevallei van de Pyreneeën. Hier staat het beroemde, gelijknamige kasteel als stille getuige van een veelbewogen geschiedenis.

In de omgeving van Mirepoix kunt u een bezoek brengen aan het Château de Lagarde, ook wel het "Versailles van de Pyreneeën" genoemd. Deze kasteelruïne is zowel indrukwekkend vanwege zijn omvang, alszijn geografische ligging en interessanteoverblijfselen.

En niet te vergeten het Château de Roquefixade, Château de Miglos, Château d'Usson en de ruïne van het middeleeuwse Château de Mirabat, dat alleen te voet bereikbaar is (520m klimmen). Hier hebt u tevens een schitterend panoramisch uitzicht op de bergtoppen van Couserans.

Op 10 min. rijden van camping l'Arizekunt u een aangenaam uitstapjemaken naar het Château de Durban sur Arize. Deze kasteelruïne ligt middenin het bos en wordt door vrijwilligers gerestaureerd! Een leuke wandeling voor het hele gezin

 

Neem contact op
4-sterren camping

4-sterren camping

In hartje Ariège

Neem contact op